Malzemeler:
4 adet büyük veya 6 adet küçük enginar
1 su bardağı taze bezelye (dondurulmuş da kullanabilirsiniz)
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet kuru soğan
Zeytinyağı
Dereotu
2 adet limon
Yapılışı:
Enginarları yıkayıp limonlu suya atın veya yıkayıp limonla ovduktan sonra tencereye alın, iç malzemesi için küçük küpler halinde doğradığınız havuçları kaynar suya koyup 2 dk haşlayın, üzerine minik küpler halinde doğradığınız patatesleri ekleyin 2-3 dk sonra bezelyeyi ekleyin 2-3 dk haşladıktan sonra süzgece alın. Ayrı bir tencerede ısıtılmış zeytinyağına yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşene kadar çevirin, patates-havuç-bezelyeyi ekleyip tuzunu atıp 1-2 kez çevirin ve ocağı söndürün. Bir tencereye enginarları alıp üzerlerine bolca iç malzemeden koyun, malzeme artarsa tencerenin boş kısımlarına koyabilir veya mayonezle karıştırıp güzel bir salata yapabilirsiniz. Enginarların üzerine 1 büyük çay bardağı zeytinyağını gezdirin, tencerenin kenarından enginarların üzerini geçmeyecek şekilde kaynar su ekleyin ve en son 1 limonun suyunu gezdirdikten sonra orta ateşte 25-30 dk pişirin.
Servis ederken enginarları bir tabağa alın, üzerine tencerede kalan yemeğin suyundan gezdirin, biraz daha limon sıkıp kıyılmış dereotu serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder