MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik 1 su bardağı ceviz
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
1 adet limonun suyu
YAPILIŞI:
Şerbet için şeker ve suyu 15 dk kaynatın,altını kapadıktan sonra 1 limonun suyunu ekleyin. Keki için şeker ve yumurtayı mikserle iyice çırpın.Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri koyup karıştırın.Un ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin, en son rondodan geçirdiğiniz cevizi ekleyin ve karıştırıp yağlanmış borcama dökün. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca biraz ılımasını bekleyin.Dilimleyin ve kek iyice soğuduktan sonra ılık şerbeti dökün. Bir gece dolapta bekletin. Üzerine 1 su bardağı sütle hazırladığınız kremşantiyi sürün. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder