12 Ağustos 2013 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU ETİMEK TATLISI

Malzemeler:
1 paket etimek
Şerbet için:
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker (çok tatlı sevmeyenler için 1,5 bardak)
Muhallebisi için:
1 lt. süt
6 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası (buğday da olur)
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için:
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Çikolata sosu için:
1 paket krema
1 paket bitter çikolata

Yapılışı: 3 su bardağı su ve 2 bardak şekeri 10-15 dk kaynatın altını kapatıp sıcağının çıkması için 5-6 dk bekletin. Bu arada etimekleri bir borcama dizin ve şerbeti etimeklerin üzerine gezdirin.
Onlar şerbetini çekerken muhallebisi için süt-un-nişasta-şekeri çırpıp kaynayana kadar karıştırın, kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağı ekleyip karıştırmaya devam edin, tereyağ eriyince altını kapatıp 5 dk bekletin. Muhallebiyi mikser ile pürüzsüz bir kıvama getirip etimeklerin üzerine dökün.

Kremşantiyi tatlının üzerine dökmeden önce tatlıyı ve kremşantiyi buzdolabında iyice soğutun yoksa muhallebi ve kremşanti birbirine karışır hoş olmaz. Krem şantiyi sürdükten sonra tatlıyı tekrar buzdolabına koyun.

Çikolata sosu için kremayı bir cezvede ısıtın (kaynatmayın), ocaktan alıp içine bitter çikolata parçalarını atıp çikolata eriyene kadar karıştırın. Ben acelem olduğu için sosu sıcak sıcak tatlının üzerine döktüm, siz 5 dk bekleyin, sıcak dökünce sos, krem şantiyi sulandırıyor.

En az 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edin.
 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder