Malzemeler:
4-5 adet kabak
iç harcı için:
200 gr. kıyma
Yarım çay bardağı (küçük çay bardaklarından) pirinç
Yarım çay bardağı (küçük çay bardaklarından) bulgur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates 1 yemek kaşığı biber salçası veya 2-3 domatesin rendesi
Yarım demet maydanoz
1 adet kuru soğan
tuz,pul biber
Pişirmeden önce tencereye ilave edeceğimiz sos için 1 y.k. domates ve 1 y.k. biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kabakların içini oyalım, iyice karıştırdığımız iç harcımızdan içini dolduralım,tencereye dizelim,üzerlerini domates ile kapatalım. Tencereye dizdiğimiz kabakların üzerine yarım çay bardağı zeytinyağını gezdirip 1 y.k. domates ve 1 y.k. biber salçasını sulandırıp gezdirelim en son kabakların 1/3 üne kadar kaynar su ilave edelim. 30 dk kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder