13 Ağustos 2013 Salı

Yalancı işkembe çorbası

Malzemeler:
• 2 tavuk budu (baget değil kalça)
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 5 su bardağı su
 Tuz
Terbiyesi için:
• 1 yumurta sarısı
• 5-6 diş ezilmiş sarımsak
• 5-6 yemek kaşığı sirke
Üzeri için:
• tereyağı
• kırmızı toz biber

Tavukları 5-6 bardak su ile etler pişene kadar haşladım.
Ocağın altını kapatıp etleri bir yerde didikledim.
Başka bir tencerede tereyağ+sıvıyağ ile birlikte unu kokusu çıkıncaya kadar kavurdum.
Üzerine süzdüğüm tavuk suyunu yavaş yavaş ekledim. (suyun miktarını siz ayarlayın, fazla koyunca kötü oluyor, çorba koyu olursa ekleme yapabilirsiniz).
Çorba kaynadıktan sonra etleri içine karıştırdım.

Terbiyesi için:
Ayrı bir kapta yumurta sarısı+sarımsak+sirkeyi çırptım ve içine yavaş yavaş tavuk suyundan (1-2 kepçe kadar) ekleyip karıştırdım ve bu karışımı iplik gibi çorbanın içine yavaş yavaş akıttım (hepsini birden dökersek yumurta çorbanın içinde pişer, bu nedenle yavaş yavaş akıtıyoruz) 5-10 dk daha kaynadıktan sonra çorbamız hazır.

Üzerine dökmek için:tereyağını kızdırın, ocağın altını kapattıktan sonra içine kırmızı toz biber karıştırın ve kaseye koyduğunuz çorbanın üzerine gezdirin.

Çorbanın içinde tavuk etini sevmiyorsanız örneğin bununla tavuklu pilav yapabilirsiniz..

 Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder