Malzemeler:
1 adet karnabahar
1 kaşık un
2 yumurta
Birkaç dal maydanoz
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kadar tereyağ
pul biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sarımsaklı yoğurt
Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp tuzlu suda haşlayın, suyunu süzdükten sonra bir tepsiye alın, pul biber,biraz tuz ve kıyılmış maydanozla karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta,un,sıvıyağ ve yoğurdu çırpıp karnabaharların üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşarları koyduktan sonra bir kaç küçük parça tereyağını koyun ve ısıtılmış fırında, 200 derecede 20-25 dk kadar pişirin. Sarımsaklı yoğurtla servis edin.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder