12 Ağustos 2013 Pazartesi

KEREVİZ DOLMASI

Malzemeler:
3 adet kereviz  (küçüklerinden seçin)
150 gr kadar kıyma
1 adet kuru soğan
8-10 dal maydanoz
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ (küçük çay bardaklarından)
Tuz
2 su bardağı civarı sıcak su
Kerevizleri bekletmek için 1 kaşık un ve yarım limon suyu karıştırılmış bir miktar su
Kerevizleri soyun ve ortadan ikiye böldükten sonra unlu limonlu suya atın. Kerevizlerin içini oyun (varsa kabak oyacağı ile) ve tekrar suyun içine atın. Bu arada harcı için pirinç,kıyma,kıyılmış maydanoz,çok küçük doğranmış soğan,sıvıyağ,karabiber ve biraz tuzdan oluşan harcımızı karıştıralım. Harcın, piştikten sonra kuru kalmaması için harcın içine 1 çay bardağı kadar su ekleyin. Kerevizlerin üzerine bu harçtan bolca koyun ve tencereye yerleştirin. Harç artarsa patates veya biber doldurabilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatıp 5-10 dk kadar pişirin sonra içine sıcak suyu koyup 20-25 dk. kadar pişirin.
Kerevizin o baskın tadı kalmıyor, kıymayla kereviz bir arada pek olmaz diye düşünmüştüm ama çok lezzetli oldu. Bu arada fotoğrafta kerevizin görünmediğinin farkındayım, ocakta unutunca 1 saat pişti malesef kerevizler dağıldı ama yine de çok lezzetliydi :)
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder