12 Ağustos 2013 Pazartesi

EV KÖFTESİ (3-4 kişilik)

Malzemeler:
Yarım kg. az yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
3-4 dilim veya 1 su bardağı ekmek içi
1 yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, pul biber, sumak, yenibahar, köri, kimyon , kekik
(Baharatları ve miktarını damak tadınıza göre siz seçin, ben miktar olarak 1 çay kaşığı kullanıyorum)
1 Y. kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Soğanı rondodan geçirin veya rendenin küçük kısmıyla rendeleyin, ekmek içini ve maydanoz yapraklarını da rondodan geçirin; bu karışımı kıyma ve diğer malzemeler ile iyice karıştırın. Köfte harcının üzerini kapatıp 1 saat buzdolabında bekletin (bekletmeye de bilirsiniz, ama bekletince daha lezzetli oluyor). Harçtan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp şekil verin, fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine köfteleri dizin, 45 dk 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder