3 adet ayva
2 adet elma
2,5 su bardağı şeker (tatlı sevmiyorsanız 2 bardak kullanabilirsiniz ama ayva tatlı bir meyve olmadığı için 2,5 bardak yeterli geliyor)
1-2 su bardağı su
5-6 karanfil
Üzerine kremşanti veya kaymak
Biraz ceviz
Yapılışı:
Ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölüp orta kısımlarını oyun (kaşıkla çıkarın),çekirdeklerini bir kenara ayırın (ayvalara renk vermek için kullanacağız),
İkiye böldüğümüz ayvaların alt kısımlarını biraz kesin (tencerede düz durmalarını sağlamak için) tencereye dizin, ayvaların üzerine rendelenmiş elmalardan koyun, şekeri üzerine serpin, karanfil ve ayva çekirdeklerini de serpip,2 bardak suyu gezdirin, önce tencere kapalı olarak (şeker eriyene kadar) sonra tencerenin kapağını açıp kısık ateşte pişirin. Ben 1 bardak suyla denedim yetmedi üzerine 1-2 bardak daha su ekledim çünkü ayvaların yumuşaması gerekiyor. Pişerken bir kaşıkla suyunu ara ara ayvaların üzerine gezdirin böylece şerbeti iyice çekecektir.
Servis ederken üzerine biraz kremşanti veya kaymak ile ceviz kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.12.2012
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder