12 Ağustos 2013 Pazartesi

YUMURTALI OT KAVURMASI

Bu aralar ot mezeleri favorim ama mevsimin geçmiş olması sebebiyle fazla ot bulamıyorum. Pazar kahvaltısında mevcut otlarla yumurtalı bir kavurma yapayım dedim.

Malzemeler:
Zeytinyağı (bol kullanmaktan korkmayın)
1/2 demet ıspanak 1 adet pırasa
5-6 dal maydanoz
5-6 dal kuzu kulağı
2-3 dal pazı 1 adet kuru soğan
3 yumurta
Biraz tulum peyniri yoksa beyaz peynir
pul biber,tuz

Zeytinyağını ısıtalım (ben bu miktarda malzeme için 1 büyük çay bardağı z.yağı kullandım, az kullanırsanız lezzetsiz olur) ve yemeklik doğradığımız soğanı soteleyelim, önce incecik doğradığımız pırasayı 1-2 kez çevirelim, sonra diğer otların tamamını atıp kavuralım; 15 dk kadar kavurdum fazla değil (yeşil renkleri kaybolmasın),tuzunu,baharatını ekleyin. Çırpılmış yumurtaları ekleyip istediğiniz kıvamda pişirin en son üzerine ufaladığınız tulum peynirinden serpin.
Not: Yumurta yerine üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli sıcak tereyağı döküp akşam yemeğinde yiyebilirsiniz..




Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder