12 Ağustos 2013 Pazartesi

SÜTLÜ İRMİK HELVASI

Güzel helva yapmanın sırrı bence irmiği rengi iyice dönene kadar neredeyse 1 saat kavurmak, kavururken elime okuyacak bişey alıyorum ve sıkılmıyorum :)
 
Malzemeler:
- 1.5 su bardağı irmik
- 100 gram tereyağ (3 yemek kaşığı kadar)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı  toz şeker
- 1 paket dolmalık fıstık
- 1 paket vanilya
 
İrmiği, yağı ve fıstıkları tencereye koyup kısık ateşte, 45-50 dakika kavurdum. Hem fıstıkların, hem de irmiklerin rengi dönünceye kadar kavurmak lazım.
Başka bir kapta 1 su bardağı şekeri,vanilyayı, soğuk süt ve soğuk suyu karıştırıp kavurduğum irmiğin üstüne yavaş yavaş ekledim, kaynayıncaya kadar karıştırdım. Fokurdamaya başlayınca, suyunu iyice çekene kadar bekletin, altını kapatın, helvayı biraz dinlendirin.
Biraz tarçın serpebilirsiniz veya dondurma ile servis edebilirsiniz. Bence o kadar güzel oluyor ki hiçbir şeye gerek yok yanında :)
 
Not: Resimdeki porsiyonlardan tam 5 adet çıkıyor.
 
 
Afiyet şeker olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder