12 Ağustos 2013 Pazartesi

YAĞSIZ ŞEKERSİZ UNSUZ KURABİYEYE

Malzemeler:

2,5 su bardağı buğday-pirinç gevreği
3 yumurtanın akı
Çay kaşığının ucuyla tuz
2 adet küçük muz
1 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı badem

Gevrek ve bademleri blenderdan geçirin, ayrı bir kapta yumurtaların akları ile bir fiske tuzu köpürene kadar çırpın, muzları çatalla iyice ezin ve tüm malzemeyi bir kaşıkla karıştırın.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kaşıkla malzemeden koyun ve ısıtılmış fırında 180 derece'de 20 dk civarı pişirin. (pişirirken fırını açıp pişip pişmediğini kontrol edin)

Not:Piştikten sonra fırında soğuması için bekletin. soğuduktan sonra yağlı kağıdı tutarak yavaşça çıkarın kurabiyeleri yoksa yapışabiliyor.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder