12 Ağustos 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı kereviz yemeği

Malzemeler:

1 soğan
2 adet kereviz
2 adet havuç
2 adet patates
zeytinyağı
tuz
1 yemek kaşığı şeker
2 bardak ılık su
1 yemek kaşığı un
1 limon dereotu
.
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın ve tencerenin en altına koyun, havucu küp doğrayın soğanların üstüne koyun, patatesleri doğrayın ve havuçlarn üstüne koyun, en üste soyup yemeklik doğradığınız kerevizleri koyup üzerine zeytinyağını gezdirin (küçük çay bardağıyla 1 çay bardağı kadar) ve biraz tuz serpin Tencerenin kapağını kapatıp 5-10 dk kısık ateşte pişirip üzerine ayrı bir kapta 2 bardak ılık su,5-6 adet küp şeker (veya 1 yemek kaşığı) 1 kaşık un ve 1 limonun suyunu karıştırıp yemeğin üzerine gezdirin. 25-30 dk sonra yemeğiniz hazır.

Dereotu serpip arzuya göre biraz limonla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)

19.12.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder