Malzemeler:
Yarım kg. ciğer (kuzu/dana)
1 su bardağı un
Kızartmak için zeytinyağı
1 adet kuru soğan
Birkaç dal maydanoz
Tuz-pulbiber
Yarım kg. ciğer (kuzu/dana)
1 su bardağı un
Kızartmak için zeytinyağı
1 adet kuru soğan
Birkaç dal maydanoz
Tuz-pulbiber
Ciğerin zarını-sinirini kasaba aldırın (iyi bir kasapsa zaten temizleyecektir) , kuş başından biraz küçük doğratın, ciğeri yıkayın kurulayın ve un dolu bir kap içerisinde iyice una bulayın. Bu arada biraz derin bir tencerede yağı kızdırın, ciğerlerin ununu iyice eleyip sonra yağın içine atın, 3-5 dk kızardıktan sonra tencereden alın (püf noktalardan biri bu, yağda fazla kalırsa kurur, lezzetsiz olur)
Ciğerleri ince ince doğranmış soğan, irice kıyılmış maydanoz, pul biber ve tuzla iyice harmanlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder