Malzemeler:
1 kg. taze barbunya
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 kaşık domates 1 kaşık biber salçası
1 çay bardağı kadar zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Yarım demet maydanoz
Barbunyayı yumuşayana kadar haşlayın (20 dk) Ayrı bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve yemeklik doğradığınız soğanı kavurun, salçayı ekleyip erimesi için karıştırın, küçük küpler halinde doğradığınız havuçları ekleyip 2-3 dk karıştırın , yine küçük küpler halinde doğradığınız patatesleri ekleyip birkaç kez karıştırın, en son barbunyayı ve tuzunu ekleyin; bir kaç kez karıştırdıktan sonra üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip 30 dk kadar pişirin. (Barbunyayı haşladığımız için fazla pişirmeyeceğiz, daha fazla su koymayın)
Soğuduktan sonra üzerine maydanoz serpin ve yarım limonun suyunu gezdirip servis edin..
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder