12 Ağustos 2013 Pazartesi

PATLICAN KEBABI

Çok kolay bir kebap tarifi, hazırlaması yarım saat..

Malzemeler:
 
4-5 patlıcan
700-800 gr. kıyma
3-4 domates
5-6 biber
7-8 tane arpacık soğan
4-5 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Karabiber,toz kırmızı biber,pul biber
1 yumurta
Üzerine dökeceğimiz sos için:
1 y.kaşığı domates,1 y.kaşığı biber salçası


Kıymayı yumurta ve baharatları katarak iyice yoğurun ve buzdolabında bekletin (ben yarım saat beklettim),
Patlıcanları kalın halkalar halinde dilimleyip tuzlu suya atın
Tepsiye bir köfte bir patlıcan şeklinde dizin.
Tepsinin ortasında boş yer kalırsa buraya kalmazsa da kebabın üzerine ikiye böldüğünüz domatesleri,soğanları,biberleri ve sarımsakları dizin.
En son 1 su bardağı suda salçayı eritin biraz da baharat katın ve bu karışımı kebabın üzerine gezdirin.
Zeytinyağını gezdirin.
Tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatıp 45 dk pişirin.

Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder