18 Ağustos 2013 Pazar

SARIMSAKLI KÖFTE (TEKİRDAĞ KÖFTESİ TADINDA)

Öncelikle şunu söylemeliyim bu köfte yediğim ve yaptığım en lezzetli köftelerden biri hatta en iyisi,
aslında tadı Tekirdağ köftesi gibi,ben vaktim olmadığı için uzun uzun şekil verip ızgara tavasında yapmak yerine fırında pişirdim, harika oldu..
 
MALZEMELER:
 
1 kg az yağlı kıyma
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı karbonat
1 yumurta
1er tatlı kaşığı karabiber,kekik,pul biber
1 su bardağı ekmek için rendesi
 
Rondodan geçirdiğiniz veya rendelediğiniz ekmek içini,karabiber,ul biber,ince ince kıyılmış veya rondodan geçirilmiş soğanı,sarımsağı yoğurun, daha sonra bu karışıma azar azar kıyma ekleyerek yoğurmaya devam edin, bu karışıma kekik ekleyin ve yoğurmaya devam edin iyice yedirdikten sonra karbonatı ekleyin ve iyice yedirene kadar yoğurun. en son 1 yumurtayı ekleyip yoğurmaya devam edin (bu yoğurma işlemi yarım saat sürdü) Harcı 1 gece buzdolabında bekletin)
Püf noktası tüm malzemeyi karıştırmamak yani önce ekmek ve baharatları , sonra kıymayı eklemek, karbonatı sonlara doğru eklemek ve 1 gece bekletmek..
 
Şekil verip ızgarada veya tavada veya fırında pişirin.
Afiyet olsun..
 
 
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder