12 Ağustos 2013 Pazartesi

RENKLİ BİBERLİ SOYALI TAVUK

Tavuk günümüzde en ucuz gıdalardan biri belkide çünkü doğal değil, tamamen yapay yemlerle kısa sürede büyütülüyorlar,bunda üretim miktarının çok fazla olması sebebiyle maliyetlerin düşmesi de etkili tabi ama esas sebebin bu olduğunu düşünmüyorum.. Ama yine de köy tavuğu bulmak hem çok kolay değil hem de ucuz değil. Doğal olanı pahalıya almak da ne trajikomik..

Malzemeler:
Yarım kg. tavuk göğsü (1 adet)
5-6 adet dolmalık renkli biber
Yarım büyük çay bardağı soya sosu
Zeytinyağı
Köri,karabiber,kimyon,kekik
3-4 diş sarımsak

Zeytinyağını ısıtın, sarımsakları bütün olarak soteleyin,sarımsağı tavadan alın (yanmasınlar) jülyen doğranmış tavukları tavaya alın soteleyin (10-15 dk kadar) ve tavukları ayrı bir kaba alın. Tavada kalan yağda jülyen doğradığınız biberleri soteleyin diri kalsınlar; sonra bu karışıma tavukları alıp soya sosunu ve baharatlarını ekleyin harmanlayın. Kapağını kapatıp 15 dk da bu şekilde pişirin. (pişirme süresi toplamda 30 dk yı geçmiyor)
Soya sosu tuzlu olduğu için tuza gerek kalmıyor.
Çok kolay ve pratik bir yemek oldu.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder