18 Ağustos 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BAMYA

 
MALZEMELER:
 
1 kg bamya (saplarını kesip kenarlarını incecik alın)
2-3 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
3-4 adet domates
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
 
Tencereye önce yemeklik doğradığınız soğanları koyun, üzerine ayıklayıp yıkadığınız bamyaları koyun, en üste kabuklarını soyup küp küp doğradığınız (rende de olabilir) domatesleri koyun, zeytinyağını gezdirin, şekeri ve tuzu serpin, yarım limonun suyunu gezdirin ve 5-10 dk susuz pişirin, en son 1 su bardağı kaynar suyu ekleyin ve kısık ateşte 45 dk civarı pişirin. Servis ederken yarım limonun suyunu gezdirin.
Afiyet olsun..
 
 
 
 
küp doğranmış havuç ve patates de ekleyebilirsiniz, daha renkli bir görünümü oluyor..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder