Malzemeler:
Yarım kg. taze börülce
5-6 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
Süslemek için 3-4 tane küçük domates
Tuz
5-6 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
Süslemek için 3-4 tane küçük domates
Tuz
Börülceleri ayıklayıp (genelde taze fasülye gibi kılçıklı olmuyor,sadece uçlarını koparın),yıkayın ve kaynar suda 20 dk kadar haşlayın (dağılacak kadar yumuşamasın,biraz diri kalsın), süzüp dövülmüş sarımsak-sirke-tuz-zeytinyağı ile karıştırın (pul biber de ekleyebilirsiniz)
Soğuduktan sonra servise hazırdır. Çok lezzetli bir meze hatta tek başına da yenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder