Malzemeler:
2 bağ deniz börülcesi
Yarım limon suyu
Büyük bir çay bardağının yaklaşık yarısı kadar üzüm sirkesi
Büyük bir çay bardağının yaklaşık yarısı kadar zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
(Ben sirkeyi ve sarımsağı bol severim, siz miktarı biraz daha az tutun,az gelirse ekleme yaparsınız)
Börülcelerin topraklı kök kısımlarını kesin,börülceleri yıkayın ve kaynar suda 5-10 dk haşlayın (yumuşasın ama diri kalsın.Yeşil kısımları, içindeki kılçığından ayrılıyorsa olmuş demektir).
Süzün ve soğuk sudan geçirin;bunu yeşil kalmaları için yapıyoruz.
En önemli ve vakit alan kısmı ise börülecelerin yeşil kısımlarını içindeki kılçıklarından ayırmak: börülceleri dip kısmından tutup yeşil kısımlaırnı sıyırın ve bir tabağa alın bu şekilde hepsini temizleyin.
Gelelim sosuna:
zeytinyağı-limon suyu-sirke ve sarımsağı bir kapta karıştırın ve kaşıkla börülcelerin üzerine gezdirin..
NOT: Börülceleri yıkarken haşlarken mis gibi deniz kokuyor :) piştikten sonra ise bu koku benim hoşuma gitmedi ki bu durum bitkinin nereden toplandığına göre değişir bence,eğer bunun olmasını istemiyorsanız kaynar suya kabuklarıyla birlikte 1-2 diş sarımsak veya 1-2 dilim limon atabilirsiniz..
TUZ KULLANMAYA GEREK YOK,ZATEN TUZLU BİR BİTKİ.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder