12 Ağustos 2013 Pazartesi

PAZI SARMASI

Pazı, asma yaprağı gibi kolay sarılmıyor, çünkü daha ince bu yüzden parçalanmasın diye sıkı sıkı sarmadım, bir de asma yaprağını uzun süre pişirebildiğiniz için iç malzemesi çiğden yapılır, pazı sarmasında ise içini kavurmayı tercih ettim..

Malzemeler:
1 demet pazı
100-150 gr. kıyma
Yarım çay bardağı bulgur
Yarım çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber
1 tatlı kaşığı domates salçası (domates rendesi de kullanabilirsiniz)
Birkaç dal maydanoz
Pulbiber,tuz,karabiber
Zeytinyağı

Pazıları yıkayın ve sıcak suya batırıp 20 sn bekleyin, çıkarıp soğuk sudan geçirin. İç malzemesi için soğanı küp küp doğrayıp 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin, kıymayı ekleyin 1-2 kez karıştırın, pirinci-bulguru-salçayı ve baharatları ekleyip karıştırın, 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyin, 5-10 dk. pişirin. Pazıların saplarını kesin ve tencerenin en altına dizin, pazıyı sarmadan önce ortasındaki sapını bıçakla keserek çıkarın yoksa saramazsınız, Ayrılan iki parçayı üstüste getirin Harçtan 1 tatlı kaşığı koyun Yanlarını kapatıp rulo şeklinde sarın Tencereye sıkı sıkı dizin,üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin, 1 büyük çay bardağı kaynar su ekleyip 25 dk kadar kısık ateşte pişirin. Tencerenin üzerine bir tabağı ters çevirip koymayı unutmayın yoksa sarmalar dağılır, benim tencerem küçük olduğu için kase koydum.. Servis ederken pazı tadını sevmeyenler için bir kaç damla limon ile de harika oluyor..


 Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder