27 Mayıs 2015 Çarşamba

FIRINDA KARIŞIK KIZARTMA

Bu yemekte kesin ölçüler yok, kızartması güzel olan sebzeleri küp küp doğrayıp bir fırın kapına alıyoruz,zeytinyağı gezdirip 200 derecelik fırında 50dk. pişiriyoruz. Yalnız 2-3 defa fırını açıp sebzeleri karıştırıyoruz çünkü sebzelerin pişme süreleri aynı değil; patates ve havuç geç pişerken kabak ve patlıcan daha çabuk pişiyor. Önce havuç sonra patates sonra kabak ve patlıcanları sırayla pişirmek de çok vakit alacağından ben hepsini fırına verdim sonuç çok lezzetli oldu.

Benim kullandığım malzemeler:
3 adet kabak
3 adet patlıcan
1 baş taze sarımsak
2 adet patates
2 adet havuç
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Domates sos için:
1 kg. domates
1 adet kuru soğan
1 er çay kaşığı kekik,pul biber
2-3 diş sarımsak
1 küçük çay bardağı zeytinyağı

Sebzeleri soyup küp küp doğrayın,sarımsakları soyun, hepsini bir fırın kabına alıp zeytinyağı gezdirin,tuz serpin ve 50 dk. civarı 200 derece fırında pişirin.

 

 
Domates sos için, domateslerin kabuklarını soyup püre haline getirin, soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında karamelize olana kadar kısık ateşte kavurun,sarımsakları minik minik doğrayıp ekleyin. Domatesi de ekleyip 30-35 dk kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın baharatlarını ekleyin. Pişen sebzelerin üzerine sosu dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder