14 Mayıs 2015 Perşembe

FIRINDA KABAK KIZARTMA

Hazırlaması çok kısa sürüyor,kolaycacık hazırlanıyor,ve de sağlıklı hafif oluyor :)

Mazlemeler:
1 kg. kabak
Karabiber,zerdeçal,toz kırmızı biber (hepsinden yarımşar çay kaşığı)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Servis ederken:
Sarımsaklı yoğurt

1- Kabakların kabuklarını incecik al, kabakları ikiye böl,uzunlamasına tekrar ikiye böl ve uzun uzun (jülyen) dilimle. (halka halka da dilimleyebilirsin)

2- Kabakları bir fırın kabına al, baharatları bir kapta karıştır ve kabakların üzerine serpip elinle iyice karıştır, zeytinyağını gezdir.

3- 200-210 derece fırında 40 dk pişir.


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder