Tam bir yaz yemeği, lezzet garanti :)
Malzemeler:
1 kg. girit kabağı (7 adet)
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 büyük çay bardağı pirinç
1 er çay kaşığı karabiber,antep biberi veya pul biber,kuru nane.
1 büyük su bardağı zeytinyağı
1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası.
Kabakları yıkayıp saplarını incecik alın ve kapak olması için resimdeki gibi bir dilim kesin. İçini oyacak veya çay kaşığı ile oyun.
İç malzemesi için soğanı küp küp doğrayıp diğer malzemelerle (zeytinyağı hariç) karıştırın, kabakların içlerini doldurun ve kapaklarını kapatın,tencereye dizin, kabakların yarısına gelecek kadar su ekleyin (2 su bardağı ekledim), 1 çay bardağı zeytinyağını gezdirin ve kısık ateşte 45 dk. pişirin.
Suyundan da ilave edip yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder