1/2 kg. bakla
1 adet orta boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı un
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1/4 demet dereotu
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Baklaların uçlarını koparıp çekerek kılçıklarını alın veya kılçıkları bıçakla alın,
Bir kaba su koyup yarım limon sıkın ve 1 tatlı kaşığı un koyarak karıştırın,baklaları bu suya atın (kararmaması için)
Soğanı yemeklik küp küp doğrayın veya piyazlık uzun uzun doğrayın ve tencereye alın.
Baklaları soğanın üzerine koyun.
Şeker,tuz,1 tatlı kaşığı unu baklaların üzerine serpin, zeytinyağı ve suyu gezdirin, sarımsağı minik minik doğrayıp tencereye alın, yarım limon sıkın.
15 dk yüksek ateşte 20 dk. kısık ateşte toplam 35 dk. pişirin.
Dereotu ve sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Servis ederken biraz da zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder