Quesadilla (kesadiya diye okunur) bir Meksika yemeği. Olmazsa olmaz iki malzemesi tortilla,bizdeki lavaş'a benzeyen mısır unu veya buğday unundan yapılan bir ekmek, ve bol peynir. Bunun dışında içine istediğiniz malzemeyi koyaiblirsiniz; karamelize edilmiş soğan ve peynir, tavuk ve ananas olabilir, bonfile et,kırmızı yeşil biber,mantar,mısır olabilir. Bir de içine konan cajun baharatı denen bir baharat karışımı var, ben bu baharatı bulamadığım için zahter denilen ve içeriği cajun'a çok benzeyen bir baharat kullandım ama bol kullandım :) içindeki kekik,susam,sarımsak tozu ve daha bir çok baharat güzel bir lezzet veriyor. Acılık vermesi için de acı antep biberi kullandım. Son olarak malzemeleri jülyen (uzun uzun) doğramak gerekiyor.
Gelelim benim yaptığım quesadilla tarifine,
Malzemeler (6 kişilik)
2 adet tavuk göğüs
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3-4 yemek kaşığı zahter (karışık baharat)
1 tatlı kaşığı acı Antep biberi
Biraz taze öğütülmüş karabiber
400 gr. mantar
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 küçük konserve mısır
Tuz
Tortilla ekmeği
300-400 gr. rendelenmiş taze kaşar veya cheddar peyniri
Soğanları piyazlık doğrayıp ısıtılmış zeytinyağında bir iki defa çevir, jülyen doğranmış tavukları önce zahter baharatıyla harmanla ve soğanlara ekleyip 10 dk. civarı pişir, mantarları soyup ince ince doğrayıp ekle ve pişirmeye devam et,baharatlar ve tuzu ekle iyice pişir, en son biberleri jülyen doğrayıp ekle ve 5-6 dk. daha pişir (biberleri en son atalım ki çok piştiğinde kabukları ayrılıyor iyi olmuyor) ocağı kapatın ve mısırları ekleyip karıştırın.
Tortillayı bir tavaya veya tost makinesine alın ısıtın, yarısına önce biraz peynir üstüne tavuklu malzeme üstüne yine peynir koyup yarısı ile üstünü kapatın ve her iki tarafını tavada ısıtın veya tost makinesinin kapağını kapatıp peynirin erimesini sağlayın.
Dilimleyip servis edin.
Ben yanında ayran seviyorum.
Meksikalılar yanında farklı soslar ile servis ediyorlar.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder