20-25 adet kuru patlıcan
1 adet kuru soğan
1 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
Çeyrek demet maydanoz
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı sumak
İsteğe göre 2-3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limon
Pişirmeden önce üzerine dökeceğimiz salçalı su için: 2 su
bardağı su+2 yemek kaşığı domates salçası
Patlıcanları kaynar suda 10 dk kaynatalım, suyunu döküp
soğuk sudan geçirelim.
İç malzemesi için soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında 2-3
dk kavuralım, ince kıyılmış/rendelenmiş sarımsakları ekleyelim, dolmalık
fıstıkları ekleyip kavurmaya devam edelim, soğanlar karamelize olmaya başlayınca
salçayı ekleyip karıştıralım, pirinçleri ekleyip karıştıralım, 1 bardak su ekleyelim,
baharatları ve nar ekşisini ekleyelim , suyunu çekene kadar kısık ateşte
pişirelim,aman dikkat edin dibi tutmasın,biraz sulu kalsa da olur nasıl olsa
tekrar pişecekler. Piştikten sonra kıyılmış maydanoz ekleyelim.
İç harç soğuyunca patlıcanların içini doldurup 1 parmak boşluk kalacak şekilde ağızlarını elimizde birleştirelim ve tencereye dizelim, en üstüne limon dilimlerini dizelim, üstüne porselen tabak koyalım ki pirinçler dağılmasın. Ayrı bir kapta salça ve 2 bardak sıcak suyu iyice karıştıralım ve tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerine dökelim.
İç harç soğuyunca patlıcanların içini doldurup 1 parmak boşluk kalacak şekilde ağızlarını elimizde birleştirelim ve tencereye dizelim, en üstüne limon dilimlerini dizelim, üstüne porselen tabak koyalım ki pirinçler dağılmasın. Ayrı bir kapta salça ve 2 bardak sıcak suyu iyice karıştıralım ve tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerine dökelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder