6 Mayıs 2015 Çarşamba

FIRINDA PATATES

Malzemeler:
2 adet patates
2 yemek kaşığı kadar tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Antep biberi/pul biber

Patatesleri fırçalayarak temizleyin, kabuklarını soymayın,ince ince dilimleyin ancak dilimlerin altında biraz boşluk bırakın,dilimlerin arasına elinizle tereyağ koyun, ayrı bir kapta z.yağı+tuz+baharatlar+rendelenmiş/kıyılmış sarımsağı karıştırın ve patateslerin üzerine sürün, 200 derece fırında 1 saat pişirin, pişerken 1-2 defa kapta biriken yağı kaşıkla alıp patateslerin üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.

Pişmeden önce
 
Piştikten sonra

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder