Yarım kg. Kestane mantarı veya kültür mantarı
2 su bardağı taze kaşar rendesi (Torku markasının kaşarını beğendim, bir de alırsam Yörsan alıyorum)
2-3 yemek kaşığı kadar tereyağ
Tuz,karabiber
2 su bardağı taze kaşar rendesi (Torku markasının kaşarını beğendim, bir de alırsam Yörsan alıyorum)
2-3 yemek kaşığı kadar tereyağ
Tuz,karabiber
Kestanelerin saplarını çıkarın, mantarların kabuklarını
eliniz ile soyun, yıkayın,fırın kabına alın, tuz-karabiber serpin, üzerlerine büyüklüklerine
göre ½ veya 1 çay kaşığı tereyağ koyun, 5 dk. 200 derecede fırınlayın.
Çıkarıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyun ve 10 dk.
daha fırınlayın (200 derece) Çıkarıp sıcak servis edin.
Sapları nasıl değerlendirelim:
Sapların kenarlarını bıçakla alın,yıkayın,elinizle 2 ye
bölüp fırın kabına alın, tuz-karabiber serpin, bir kaç parça tereyağ koyun, 5
dk. 200 derecede fırınlayın. Çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyun ve
10 dk. daha fırınlayın (200 derece)
Veya
Veya
Soğanı piyazlık ince ince kıyın, ısıtılmış zeytinyağında bir
iki defa çevirin, 1 kaşık domates 1 kaşık biber salçası ekleyip iyice
karıştırın, sapları uzunlamasına kesin ve soğanlara ekleyin, tuz+köri+karabiber+zerdeçal
ekleyip karıştırın,suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişiri (20-25 dk.
kadar)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder