5 Mayıs 2015 Salı

FIRINDA MANTAR




Malzemeler:
Yarım kg. Kestane mantarı veya kültür mantarı
2 su bardağı taze kaşar rendesi (Torku markasının kaşarını beğendim, bir de alırsam Yörsan alıyorum)
2-3 yemek kaşığı kadar tereyağ
Tuz,karabiber 
Kestanelerin saplarını çıkarın, mantarların kabuklarını eliniz ile soyun, yıkayın,fırın kabına alın, tuz-karabiber serpin, üzerlerine büyüklüklerine göre ½ veya 1 çay kaşığı tereyağ koyun, 5 dk. 200 derecede fırınlayın.
 
Çıkarıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyun ve 10 dk. daha fırınlayın (200 derece) Çıkarıp sıcak servis edin.
Sapları nasıl değerlendirelim:
Sapların kenarlarını bıçakla alın,yıkayın,elinizle 2 ye bölüp fırın kabına alın, tuz-karabiber serpin, bir kaç parça tereyağ koyun, 5 dk. 200 derecede fırınlayın. Çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyun ve 10 dk. daha fırınlayın (200 derece)
Veya
Soğanı piyazlık ince ince kıyın, ısıtılmış zeytinyağında bir iki defa çevirin, 1 kaşık domates 1 kaşık biber salçası ekleyip iyice karıştırın, sapları uzunlamasına kesin ve soğanlara ekleyin, tuz+köri+karabiber+zerdeçal ekleyip karıştırın,suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişiri (20-25 dk. kadar)


 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder