25 Mayıs 2015 Pazartesi

LİMON AROMALI SÜTLAÇ

Daha önceki denemelerimde sütlacın kıvamını istediğim gibi tutturamıyordum ama bu ölçülerle oldu,
püf noktası kısık ateşte kaynatmak ve mümkünse çiğ süt (paket değil) kullanmak; böylece daha kıvamlı ve lezzetli oluyor hatta inek sütü ile manda sütünü karıştırırsanız tadından yenmez :)

Malzemeler:
8 bardak süt
2,5 bardak su
1 çay bardağı pirinç (büyük çay bardaklarından)
1/2 su bardağı  şeker (ben çok tatlı sevmiyorum, tatlı seviyorsanız miktarı artırın)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı nişasta
Üzerine serpmek için tarçın

Bir tencereye 2,5 bardak suyu alın ve pirinçleri haşlayın. Soğuk sütü ekleyin ve arada bir karıştırarak kısık ateşte kaynatın; kaynama süresi 40 dk civarında olacak ancak arada karıştırmanız gerekiyor böylece dibinin tutmasını önlüyoruz.
30 dk kaynadıktan sonra nişastayı bir kasede tencereden alacağınız 1-2 kepçe süt ile inceltin ve kaynayan karışıma ekleyip kaynatmaya devam edin. Şeker+vanilya+limon rendesini ekleyip karıştırın ve 10 dk daha kaynatın.
Ilındıktan sonra kaselere dökün, biraz daha soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra biraz daha kıvam alıp üzeri hafif kaymak tutacak. Aşağıdaki fotoğrafta henüz sıcaklar ve üzeri henüz kaymak tutmamış.
Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder