1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber
Çok az tuz
Kabakların saplarını kesip atın, kabakları ikiye bölün ve içlerini oyup çıkarın.
İç malzemesi için yemeklik doğradığımız veya rondodan geçirdiğimiz soğan, pirinç, baharatlar,salça,rondodan geçirdiğimiz domatesi karıştırıp elinizle veya kaşıkla kabakların içini doldurun, tencereye dizin.
Üzerlerine zeytinyağını gezdirin. 1 su bardağı su ile 1 kaşık salçayı ayrı bir kapta karıştırıp bu karışımı tencereye ilave edin. Çok kısık ateşte 50 dk. pişirin. Süre uzun gibi görünse de kabaklar dağılmıyor, pirinçler buharda pişmiş gibi oluyor. Kullanacağınız baharatları damak tadınıza göre veya evde mevcut olma durumuna göre belirleyebilirsiniz. Burada iç malzemesine domates koyuyoruz ve yağ koymuyoruz, suyunu da az koyuyoruz. Lezzeti burada.
Afiyetler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder