25 Ağustos 2017 Cuma

IZGARA KABAK

Girit kabağı
Kaşar rendesi
Domates
Kekik
Zeytinyağı

Miktarları yazmadım, isteğe göre değişiyor ama zeytinyağını çok az kullanıyoruz, örneğin 5 adet kabak varsa 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı yeterli.

Kabakların saplarını kesin, kabakları ikiye bölün, içlerini çay kaşığı ile oyun (çok derinden oymaya gerek yok),tepsiye dizin,içlerine kaşar peyniri rendesi koyun, üzerlerine birer dilim domates koyun (domatesin kabuklarını soymadan), üzerlerine biraz tane kekik koydum ben, her birinin üzerine yarım çay kaşığı kadar zeytinyağı koyup fırının ızgara ayarında 15 dk. pişirdim.

Kolay bir meze.
Afiyet şeker.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder