25 Eylül 2017 Pazartesi

İSPANYOL OMLETİ YA DA KISACA PATATESLİ OMLET

İspanyol omletinde patates,soğan,yumurta olur. Soğan  hafif tatlımsı bir lezzet veriyor, ama soğanı ve patatesi kavurup ayrı bir kapta yumurta ile karıştırdıktan sonra tekrar tavaya almak gerekiyor.
Ben biraz daha kolaya kaçıp patates ve yumurtayı birleştirdim.
ayrıca yumurtaya kıvam vermesi için karbonat ve yoğurt kullandım.
İspanyol omletinde patates daha bol ve kalın bir börek gibi olur, ben burada 1 veya 2 sıra patates kullandım.

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 veya 2 adet orta boy patates (2 sıra patates için 2 patates kullanın)
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

Patatesi yuvarlak ve ince dilimleyip tavada ısıttığımız zeytinyağında arkalı önlü kızartalım
Ayrı bir kapta yumurtalar,yoğurt ve karbonatı iyice çırpalım ve patateslerin üzerine dökelim,
Alt kısmı iyice pişmeli
Diğer tarafını pişirmek için tavanın üzerine bir tencere kapağı veya tepsi kapatın, ters çevirin ve diğer tarafı alta gelecek şekilde tavaya alın; en zor kısım bu diğer tarafı çevirme işi ama alışınca kolay.



Üzerine tuz ve istediğiniz baharatları ekip afiyetle yiyin.
Muhteşem bir lezzet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder