20 Ocak 2015 Salı

PATATES KÖFTESİ


Malzemeler:

5-6 adet patates
4 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı karabiber
3 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı beyaz peynir veya kaşar peyniri rendesi
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz

Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla haşlayalım, rendeleneceği için çok yumuşamasınlar (ben düdüklü tencerede 6 dk kaynattım)
Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim
Nişasta,karabiber,tuz,1 yumurta ve peynir/kaşarı ekleyip karıştıralım.
Küçük parçalar koparıp yuvarlayalım
Önce çırpılmış yumurtaya (2 yumurtayı burada kullanıyoruz) sonra galeta ununa batırıp kızgın ve bol yağda kızartalım.
Kağıt havlu serdiğimiz servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder