Malzemeler:
5-6 adet
patates
4 yemek
kaşığı nişasta
1 çay kaşığı
karabiber
3 adet
yumurta
1 su bardağı
galeta unu
1 su bardağı
beyaz peynir veya kaşar peyniri rendesi
Kızartmak için
sıvı yağ
Tuz
Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla haşlayalım, rendeleneceği
için çok yumuşamasınlar (ben düdüklü tencerede 6 dk kaynattım)
Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim
Nişasta,karabiber,tuz,1 yumurta ve peynir/kaşarı ekleyip
karıştıralım.
Küçük parçalar koparıp yuvarlayalım
Önce çırpılmış yumurtaya (2 yumurtayı burada kullanıyoruz)
sonra galeta ununa batırıp kızgın ve bol yağda kızartalım.
Kağıt havlu serdiğimiz servis tabağına alalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder