26 Ocak 2015 Pazartesi

HARDAL SOSLU SOMON

Portakal,limon,krema ve somon bir araya gelince hoş bir lezzet çıktı ortaya.


Malzemeler:
1 kg. somon
1 küçük portakalın suyu
1 küçük limonun suyu
1 su bardağı su
Yarım paket krema (100 ml)
2 dolu çorba kaşığı hardal
5-6 adet taze soğan
2 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için portakal dilimleri ve 2 adet defne yaprağı

Yapılışı:
Somon dilimlerini yıkayıp tuzlayın
Taze soğanı, sarımsağı ince ince kıyın
Tavada ısıttığınız zeytinyağına somon dilimlerini koyup yüksek ısıda iki tarafını da 2 dk. kadar mühürleyelim böylece somonun yağı da sosa geçecek.
Tavadaki yağı dökmeden, önce soğanları atıp bir iki kere çevirin sonra sarımsakları atın
Portakal suyu (1 yemek kaşığı portakal suyunu ayırın) ve limon suyunu ekleyip orta ateşte 1-2 dakika pişirin
1 su bardağı su ilavesi yapın
Ayırdığınız 1 yemek kaşığı portakal suyu, krema ve hardalı ayrı bir kapta çırpıp sosa ilave edin
Tuzu ve karabiberi ekleyin
Sos koyulaşmaya başlayana kadar pişirin ve ocağın altını kapatın
Balıkları fırın kabına alın, üzerine sosu dökün,defne yaprakları ve portakal dilimlerini ekleyip fırında 15-18 dk. pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder