Malzemeler:
1 kg. somon
1
küçük portakalın suyu
1
küçük limonun suyu
1
su bardağı su
Yarım
paket krema (100 ml)
2
dolu çorba kaşığı hardal
5-6
adet taze soğan
2
diş sarımsak
3-4
yemek kaşığı zeytinyağı
1
çay kaşığı karabiber
Üzeri
için portakal dilimleri ve 2 adet defne yaprağı
Yapılışı:
Somon
dilimlerini yıkayıp tuzlayın
Taze
soğanı, sarımsağı ince ince kıyın
Tavada
ısıttığınız zeytinyağına somon dilimlerini koyup yüksek ısıda iki tarafını da 2
dk. kadar mühürleyelim böylece somonun yağı da sosa geçecek.
Tavadaki
yağı dökmeden, önce soğanları atıp bir iki kere çevirin sonra sarımsakları atın
Portakal
suyu (1 yemek kaşığı portakal suyunu ayırın) ve limon suyunu ekleyip orta
ateşte 1-2 dakika pişirin
1
su bardağı su ilavesi yapın
Ayırdığınız
1 yemek kaşığı portakal suyu, krema ve hardalı ayrı bir kapta çırpıp sosa ilave
edin
Tuzu
ve karabiberi ekleyin
Sos
koyulaşmaya başlayana kadar pişirin ve ocağın altını kapatın
Balıkları
fırın kabına alın, üzerine sosu dökün,defne yaprakları ve portakal dilimlerini
ekleyip fırında 15-18 dk. pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder