22 Aralık 2014 Pazartesi

MUZLU RULO PASTA


Biraz vakit alsa da lezzeti konusunda garanti veriyorum :)

KEK İÇİN:
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
4 YEMEK KAŞIK UN
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
2-3 ADET MUZ
4 YUMURTA
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU

İÇ KREMASI İÇİN:
4 Y.K. ŞEKER
3 Y.K. UN
½ LT. SÜT
1 Y.K. MISIR NİŞASTASI

ÜST KREMASI İÇİN:
1 PAKET K.ŞANTİ
1 SU BARDAĞI SÜT
SÜSLEMEK İÇİN FINDIK FISTIK MUZ/MEYVE 

Kek için yumurta sarıları 2 kaşık şekerle çırpılır ve eritilmiş tereyağı (sıcak olmayacak) eklenir, yumurtanın beyazları ayrı bir kapta 2 kaşık şekerle çırpılır, krema haline gelmiş olan beyaz kısım,beyaz renk almış olan sarılara eklenir ve hep aynı yönde kaşık veya spatula ile karıştırılır. PÜF NOKTA:KARIŞTIRIRKEN KABARMIŞ GÖRÜNTÜ BOZULMADAN, KAŞIĞI KARIŞIMIN ORTASINA SAPLAMADAN KARIŞTIRILMASI GEREKİR. Un+vanilya+Kabartma tozu karışıma elenerek eklenir ve karıştırılır. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye karışım yayılır, hamuru yayarken çok ince olmamasına dikkat ediyoruz, tepsinin kenarlarına kadar yaymayalım yoksa cips gibi bir kek elde ederiz ki piştikten sonra dağılır. 170 derecede ısıtılmış fırında 10 dk pişirilir. Sıcağı çıkınca yağlı kağıtla birlikte alınıp bir bezin üzerine konur ve bez ile birikte sarılır.
Krema için malzemeler karıştırılıp sürekli karıştırılarak pişirilir.
Beze sarılan kek açılır,ters çevrilir ve dikkatlice yağlı kağıt çıkarılır. Pişen yüzüne krema yayılır,muzlar dizilir (bütün veya ikiye bölünmüş olarak) ve sıkıca sarılır. Servis tabağına alınıp kenarları düz olsun diye ince bir parça kesilir.
Buzdolabında dinlendirilir.
Soğutulmuş krem şanti etrafına sürülür.
1,5 su bardağı fındık rondodan geçirilip tavada kavrulur ve avuçla pastanın her tarafına yapıştırılır, düşen fındıklar tekrar alınıp yapıştırılır, tabağın kenarında en son kalan fındıkları da dekor olarak bırakın.
Bunun dışında farklı meyvelerle de süsleyebilirsiniz.



 


 


 

 

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder