10 Aralık 2014 Çarşamba

FIRINDA AYVA TATLISI

Malzemeler:
3 adet ayva
2 adet elma
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
3-4 adet karanfil
1 su bardağı ceviz
Kaymak veya dondurma

Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün,
Ortalarını kaşıkla çıkarın ve biraz oyun,
Çekirdeklerini bir kenara ayırın,
Ayvaların alt kısımlarını tencerede düz durması için biraz kesin,
Ayvaları tencereye dizin,
Elmaları rendeleyin ve ayvaların ortalarına koyun,
Şekeri serpin,
2 bardak soğuk su ekleyin,
Çubuk tarçın, karanfil ve ayva çekirdeklerini de tencereye koyup 20 dk. civarı kısık ateşte pişirin.
Arada sırada bir kaşıkla şerbetini ayvaların üzerine dökün,
Ayvaları bir borcam veya fırın kabına alın ve karanfilleri çıkarın (fazla kalınca acı tat bırakır),
150 derece fırında 30 dk. pişirin.
Biraz ceviz ve kaymak/dondurma ile soğuk servis edin.
Afiyet olsun,

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder