Yazın taze fasülye böyle yapılınca çok güzel oluyor.
1 kg. taze fasülye ayıklanır (kenarları alınır) yıkanır, süzülür, yayvan bir tencereye alınır.
3-4 domatesin kabukları soyulur, küçük küçük doğranır, fasülyelerin üzerine serilir.
2 yemek kaşığı kadar domates salçası azar azar kaşıkla yedirerek konur.
En üste bir adet kuru soğan enine ikiye bölünüp konur.
1 çay bardağı zeytinyağı gezdirilir.
Çok az tuz serpilir.
Su konmadan 50 dk en kısık ateşte pişirilir.
Yanına domates, herhangi sevdiğiniz bir yeşillik, ince ince yarım ay şeklinde doğranmış soğan ile salata yapılır. Salataya limon-sirke-zeytinyağı ile sos yapılır.
Afiyetle yenir :-)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder