17 Kasım 2015 Salı

PEYNİRLİ OTLU KEK

Kahvaltı için dereotlu maydanozlu şöyle bol peynirli bir kek yapmak istiyordum, mesaideydim ama bu keki yapmama engel olamazdı,hem kolay hem de gerçekten sağlıklı çünkü zeytinyağı ve kepekli un kullanıyoruz.

Malzemeler:
3 yumurta
2,5 su bardağı un (1,5 su bardağını kepekli undan kullandım)
1 su bardağından 2 parmak az sızma zeytinyağı
1-1,5 su bardağı beyaz peynir (birazını keçi peynirinden kullandım)
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
Üzerine serpmek için çörek otu

3 yumurtayı bir çimdik tuz ile 10 dk mikser ile çırpın,
Zeytinyağı ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Ayrı bir kapta peyniri rendeleyin veya çatalla ezin, dereotu ve maydanoz yapraklarını ince ince kıyın ve bunları karışıma ekleyin. Pul biberi ekleyin.
Karışımı mikserin düşük devrinde veya  kaşık ile karıştırıp düz bir tepsiye dökün, ben küçük boy bir borcam kullandım. Üzerine çörek otu serpin.
 


Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dk. pişirin.
Sonuç harika! :)



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder