20 Kasım 2015 Cuma

KUZU İNCİK HAŞLAMA




Ne zamandır haşlama yapmak istiyordum, hem kolay hem lezzetli. Kemikli et kullanmak gerekiyor, dana veya kuzu eti olabilir. İncik çok lezzetli olduğu için onu tercih ettim. Et yeme konusunda ikiye bölünmüş bi insanım ben :) sanırım bu yüzden sebze yemeklerini ve balığı daha çok seviyorum. Ama çok lezzetli oluyor bu yemek!


Nelere ihtiyacımız var:

3 adet kuzu incik (kasapta bunları ikiye böldürdüm)
3-4 adet orta boy patates
3-4 adet küçük havuç
8 bardak su (etlerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar)
1 adet kuru soğan
3 adet defne yaprağı
Tuz

Etleri yıkayıp tencereye alalım ve 8 bardak soğuk veya sıcak suyu ekleyelim.
50 dk. kısık ateşte kapağı kapalı olarak kaynatalım. Arada bir üzerinde oluşan köpükleri alalım.

Havuçları iri iri kesip içine atalım. Soğanı bütün olarak içine ekleyelim. Defne yapraklarını atalım.
15 dk. kaynamaya devam etsin.

Patatesleri elma dilimi veya iri iri doğrayıp ilave edelim. Tuzu ekleyelim.  25 dk. daha kaynamaya devam etsin. Ocağın altını kapatalım.
Toplamda 90 dk. pişen haşlamamız servise hazır. :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder