16 Nisan 2015 Perşembe

ETLİ YAPRAK SARMA


60-70 adet yaprak
300 gr. Kıyma
2 adet büyük kuru soğan
1 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 domatesin rendesi
Tuz
2 su bardağı sıcak su
 

Yapraklar salamura ise tuzunu almak için 5-10 dk suda kaynatın veya 15-20 dk sıcak suda bekletin.
İçi için soğanı yemeklik küçük küçük doğrayın,kıymayı,kıyılmış maydanoz,rendelenmiş domates ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın (ben elimle karıştırıyorum)
Yaprakların saplarını kesip tencerenin dibine koyun, 2-3 yaprağı da bunların üzerine serin,sarmaları sarıp tencereye dizin,üzerine porselen bir tabak veya kase koyun ki sarmalar dağılmasın.
2 su bardağı sıcak su ekleyip, kısık ateşte 45 dk. pişirin.
Afiyet olsun.




 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder