60-70 adet
yaprak
300 gr. Kıyma
2 adet büyük kuru soğan
1 su bardağı
pirinç
Yarım demet
maydanoz
Yarım çay
bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı
taze öğütülmüş karabiber
1 çay kaşığı
kuru nane
1 tatlı
kaşığı biber salçası
1 domatesin
rendesi
Tuz
2 su bardağı
sıcak su
Yapraklar salamura
ise tuzunu almak için 5-10 dk suda kaynatın veya 15-20 dk sıcak suda bekletin.
İçi için
soğanı yemeklik küçük küçük doğrayın,kıymayı,kıyılmış maydanoz,rendelenmiş domates ve diğer
malzemeleri ekleyip iyice karıştırın (ben elimle karıştırıyorum)
Yaprakların saplarını kesip tencerenin dibine koyun, 2-3
yaprağı da bunların üzerine serin,sarmaları sarıp tencereye dizin,üzerine
porselen bir tabak veya kase koyun ki sarmalar dağılmasın.
2 su bardağı sıcak su ekleyip, kısık ateşte 45 dk. pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder