5-6 adet
domates
1 küçük kuru
soğan
3-4 diş
sarımsak
Yarım çay
bardağı zeytinyağı
500 gr. Spagetti
2,5-3 lt. Su
Tuz,1 çay
kaşığı taze çekilmiş kara biber
½ çay kaşığı
kekik ve ½ çay kaşığı kuru nane
1 adet defne
yaprağı
Arzuya göre
1 yemek kaşığı salça (ben domatesler yeterince kırmızı olduğu için kullanmadım)
Büyük bir
tencereye suyu alıp biraz tuz atalım ve kaynayınca içine spagettileri atalım
(benim aldığım spagetti yaklaşık 40 cm. Olduğundan ikiye böldüm), 2 yemek
kaşığı zeytinyağı ekleyelim ve dibinde biraz su kalana kadar pişirelim
(makarnanın yumuşayıp yumuşamadığını kontrol ederek ocağı kapatın) Tencerede
çok az bir miktar su kalsın ki sonradan makarna o suyu çekiyor ayrıca
yapışmamasını sağlıyor.
Sos için:
Domateslerin
kabuklarını soyup rondodan geçirin,
Bir tencereye
yarım çay bardağı zeytinyağını alıp ısıtın, küp küp doğradığınız soğanları sararana
kadar soteleyin,
Domatesi
tencereye alın,
İnce kıyılmış
sarımsakları ekleyin
Baharatları
ekleyin, defne yaprağını atalım ve biraz daha kaynatalım.
nNredeyse 1 saat kısık ateşte sosun kaynaması lazım,domatesin suyunu çekmesi gerekiyor.
nNredeyse 1 saat kısık ateşte sosun kaynaması lazım,domatesin suyunu çekmesi gerekiyor.
Sosun altını
kapattıktan sonra defne yaprağını içinden alalım.
Yanında
yoğurtla çok güzel olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder