9 Nisan 2015 Perşembe

DOMATES SOSLU SPAGETTİ

Malzemeler:
5-6 adet domates
1 küçük kuru soğan
3-4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
500 gr. Spagetti
2,5-3 lt. Su
Tuz,1 çay kaşığı taze çekilmiş kara biber
½ çay kaşığı kekik ve ½ çay kaşığı kuru nane
1 adet defne yaprağı
Arzuya göre 1 yemek kaşığı salça (ben domatesler yeterince kırmızı olduğu için kullanmadım) 

Büyük bir tencereye suyu alıp biraz tuz atalım ve kaynayınca içine spagettileri atalım (benim aldığım spagetti yaklaşık 40 cm. Olduğundan ikiye böldüm), 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyelim ve dibinde biraz su kalana kadar pişirelim (makarnanın yumuşayıp yumuşamadığını kontrol ederek ocağı kapatın) Tencerede çok az bir miktar su kalsın ki sonradan makarna o suyu çekiyor ayrıca yapışmamasını sağlıyor.

Sos için:
Domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçirin,
Bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağını alıp ısıtın, küp küp doğradığınız soğanları sararana kadar soteleyin,
Domatesi tencereye alın,
İnce kıyılmış sarımsakları ekleyin
Baharatları ekleyin, defne yaprağını atalım ve biraz daha kaynatalım.
nNredeyse 1 saat kısık ateşte sosun kaynaması lazım,domatesin suyunu çekmesi gerekiyor.
Sosun altını kapattıktan sonra defne yaprağını içinden alalım.
Yanında yoğurtla çok güzel olur.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder