21 Kasım 2014 Cuma

SOĞAN SARIMSAKLI FIRINDA BALIK

Bu sene çinekop çok yedim ki en sevdiğim balıklardan biridir, havalar soğudukça ve yağmur yağdıkça büyüyüp sarıkanat adını alırlar o da lezzetlidir, aslında avlanmasalar da büyüseler lüfer olsalar ve bol bol lüfer yesek biz de :)

Malzemeler:
5-6 adet kuru soğan
8-10 diş sarımsak
1 kg. sarıkanat ile yaptım, çinekop veya lüfer veya palamut da olabilir.
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı antep biberi/pul biber

Soğanları yarım ay şeklinde doğrayalım, 1 çay bardağı kadar ısıtılmış zeytinyağında karamelize olmaya yakın kavuralım, sarımsakları bütün olarak ekleyelim. Biraz tuz,karabiber ve pul biber (ben Antep'ten gelen az acı biberden kullandım, acı pul biber kullanacaksanız 1 tatlı kaşığı yeterli olur) ekleyelim karıştırıp ocağı kapatalım.
Bu malzemeyi fırın tepsisine yayalım ve üzerine balıkları dizelim. Balıkların üzerine limon dilimleri yerleştirelim ve 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip, 30 dk. 180-190 derece fırında pişirelim.

Yanında mısır ekmeği öneriyorum.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder