Defalarca denenmiş ve pişirme hariç
hazırlaması 20 dk civarı süren çok kolay ve çok lezzetli bir tarif.
Yarım paket fırın makarna (Filiz’in
fırın makarnasını kullandım) – bildiğimiz spagettinin kalın olanı
4 yumurta
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
3,5-4 bardak su
Tuz
2 su bardağı taze kaşar rendesi
Yapılışı:
Bir tencereye su,makarna ve 2 kaşık
tereyağını alıp, 15 dk. kısık ateşte haşlayalım (kaynamaya başladıktan sonra
tuzunu ilave edin)
Fırın kabına haşlanan makarnayı
alalım.
Sos için ayrı bir kapta yumurta ile
sütü mikser ile çırpalım.
İçine 1 su bardağı kaşar rendesini
ekleyip markarnanın üzerine dökelim.
Üstüne kalan 1 bardak kaşar
rendesini serpelim.
Üzerine bir kaç minik parça
tereyağı serpelim.
180 derecede ısıtılmış fırında
30-35 dk. pişirelim.
Dilimleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder