25 Kasım 2014 Salı

FIRIN MAKARNA


Defalarca denenmiş ve pişirme hariç hazırlaması 20 dk civarı süren çok kolay ve çok lezzetli bir tarif.


 

 
 
Malzemeler:
Yarım paket fırın makarna (Filiz’in fırın makarnasını kullandım) – bildiğimiz spagettinin kalın olanı
4 yumurta
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
3,5-4 bardak su
Tuz
2 su bardağı taze kaşar rendesi
Yapılışı:
Bir tencereye su,makarna ve 2 kaşık tereyağını alıp, 15 dk. kısık ateşte haşlayalım (kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ilave edin)
Fırın kabına haşlanan makarnayı alalım.
Sos için ayrı bir kapta yumurta ile sütü mikser ile çırpalım.
İçine 1 su bardağı kaşar rendesini ekleyip markarnanın üzerine dökelim.
Üstüne kalan 1 bardak kaşar rendesini serpelim.
Üzerine bir kaç minik parça tereyağı serpelim.
180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dk. pişirelim.
Dilimleyip servis yapalım. 

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder