22 Şubat 2018 Perşembe

Ispanaklı Köfte

Genelde yemekleri çok özel bir tarif değil ise elimdeki malzemeleri kullanarak yapıyorum,
bu yemek de öyle çıktı, ıspanak çok severim, elimde yarım kg. ıspanak ve yarım kg. kıyma vardı.
Bu arada ıspanak pişirdiğinizde tamamını tüketin, benim başıma gelmedi ama ısıya maruz kalan bu sebze ertesi gün yenirse içindeki nitrat nitrite dönüştüğünden zehirlenmeye neden olabilir.

Tarif şöyle:

1/2 kg. ıspanak
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Çok az tuz

Köfte malzemeleri:
1/2 kg. az yağlı kıyma
İstenen baharatlar (ben birer silme çay kaşığı kimyon,karabiber,pul biber,kekik kullandım)
1 adet soğan
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
1 çay bardağı galeta unu veya 2-3 dilim ekmek içi

Köfteyi yaparken önce ekmek içi+rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan+baharatlar+tuzu  iyice karıştırın,
Kıymayı ekleyip iyice yoğurun
En son karbonatı ekleyip tekrar yoğurun,
En az 1 saat buzdolabında bekletip bir borcamın içine elinizde yayın.

Üzerine soğan ile birlikte 5-6 dk. sotelenmiş ıspanakları da yayın,
Fırında 180 derecede (ben sadece alt ısı ayarını seçtim, köftenin pişmesi için)
35 dk. civarı pişirdikten sonra dilimleyip üzerine sarımsaklı yoğurtla servis edin.


afiyetss..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder