22 Temmuz 2014 Salı

KIYMALI ISPANAK YEMEĞİ


1 adet kuru soğan
1 kg. ıspanak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
150-200 gr. kıyma
Üzerine yoğurt ve pul biber

Soğanı yemeklik doğrayın, tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanları soteleyin. Kıymayı tencereye alıp kavurun. Ispanakları iri iri doğrayıp parça parça tencereye alın,başlangıçta çok görünen ıspanak biraz karıştırınca çok azalacak, iyice karıştırıp kısık ateşte 30 dk. pişirin. Su koymayın,ıspanakları yıkadıktan hemen sonra tencereye alırsanız suya hiç gerek kalmıyor.
Ben üzerine yoğurt döküp pul biber ile servis ediyorum.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder